Få hjælp og støtte

Er du pårørende til et barn eller en voksen med en diagnose indenfor autismespektret? Eller har du måske selv en autismediagnose? Er du på bar bund i forhold til f.eks. kommunen, udredning eller andet? Så kan vi måske hjælpe dig.

Nedenfor kan du se hvilke muligheder vi kan tilbyde, heriblandt rådgivning fra Landsforeningen Autismes socialrådgiver, telefonisk rådgivning om autismeforståelse og meget andet.


Lokal hjælp i din kommune

Hvor skal du gå hen for at få hjælp i din kommune? Et sted at starte kunne være vores lokale facebookgrupper, som vi har for henholdsvis kommunerne Slagelse, Sorø, Ringsted, Holbæk, Kalundborg og Odsherred. Her kan du give og modtage hjælp fra andre borgere i din kommune, der selv har autisme tæt på livet.

Du finder grupperne nedenfor:

Dette skal ikke forveksles med vores netværksgrupper, hvor vi mødes fysisk. Dem finder du her.

Støttetelefon

Har du brug for at få vendt din situation med nogen, der har autisme inde på livet ligesom dig selv? Har du eksempelvis brug for et godt råd eller hjælp til søskendeproblematikker, skolevægring eller autismeforståelse? Så kan du som medlem kontakte Landsforeningen Autismes ‘Støttetelefon’.

Støttetelefonen er åben hver tirsdag mellem klokken 16.00 – 18.00 (socialrådgiver Ulla Kjer dog til kl. 19.00)  for medlemmer af Landsforeningen Autisme, der har brug for en snak.

Ring på telefon 70 20 42 85 eller 70 20 40 82. Du kan også kontakte socialrådgiver Ulla Kjer på 70 25 30 68 frem til kl. 19.00.

Er du endnu ikke medlem af Landsforeningen Autisme, så kan du blive medlem ved at klikke her!

Socialrådgiver

Betalende medlemmer af Landsforeningen Autisme kan få rådgivning på telefon og mail af foreningens socialrådgiver Ulla Kjer.

Hun kan hjælpe med støtte, hjælp til selvhjælp og vejledning på socialområdet i forhold til gældende lovgivning og rettigheder på autismeområdet.

Landsforeningens socialrådgiver Ulla Kjer har træffetid:

  • mandag, torsdag og fredag mellem kl. 9-12
  • tirsdag mellem kl. 16-19

Tlf. 70 25 30 68
Mail: social@autismeforening.dk 

Bemærk: Den gratis socialrådgivning er overordnet hjælp til selvhjælp. Det betyder, at du kan blive vejledt i reglerne på et givent område, hvornår du er berettiget til en ydelse – eller hvilke oplysninger kommunen har behov for i en bestemt ansøgning.

Endnu ikke medlem? Klik her for at gå til siden hvor du kan melde dig ind!

Socialrådgiver – ekstra hjælp

Ønsker du en professionel gennemgang af din sag eller bistand på møder?
Så kan du købe ekstra hjælp hos Landsforeningen Autismes socialrådgiver. Det kunne være en idé, hvis du har brug for at socialrådgiveren f.eks. skal deltage i møder med kommunen, eller holde eksterne oplæg om lovgivningen på socialområdet.

For betalende medlemmer af Landsforeningen Autisme er prisen 650 kroner pr. time, imens det for ikke-medlemmer er 1.300 kr. pr. time.

Skriv til social@autismeforening.dk  hvis du gerne vil købe denne ekstra hjælp.

Kurser i autismeområdet

Landsforeningen Autismes kursusafdeling, SIKON, udbyder en række forskellige kurser inden for autismeområdet.

Gå til kursusoversigten