Bisidder

Bisidder Team – Kreds Vestsjælland

Hvis du har behov for en bisidder, eller en person af sparre med i en sag med de offentlige instanser, skole, børnehave, sundhedsområde m.v., så tilbyder Kreds Vestsjælland nu en bisidderfunktion til medlemmerne.

Hvem er vi
Vi er et team bestående af frivillige, uden juridisk uddannelse og uden socialrådgiver kompetencer. Men vi har erfaring med autisme, enten som forældre, pårørende, eller fordi vi selv har autisme.

En bisidders vigtigste egenskab og funktion er at være god til at lytte. Og dermed at lytte til dig, så du bliver hørt og bliver forstået. Og så du kan føle dig tryg.

Hvad kan vi tilbyde
Vi kan tilbyde at bistå medhjælp, til at forberede/strukturere dit møde med en offentlig instans, i forbindelse med autisme-problematikker. Vi kan støtte dig i at forberede hvad du selv ønsker at vil sige til et møde (så du ikke får glemt noget). Vi kan hjælpe dig med at se din sag, ”med andre øjne”, for at finde ud af, hvordan du evt. bedst muligt kan få hjælp med din sag. Vi kan hjælpe dig med at være et ekstra koordinerende overblik.

Vi kan være ”et ekstra sæt ører”, som er med til dine samtaler, og skriver notater. Efter et møde kan vi sammen med dig gennemgå hvad I har talt om, og hjælpe med at opsummere hvad der blev resultatet af mødet. Vi vil gøre vores bedste for at kunne være med som bisidder til et møde sammen med dig, hvis du ønsker dette. Men da vi er et team af frivillige, vil vi ikke altid kunne tilbyde dette.

Hvad kan vi ikke
Vi, i bisidder-teamet, er ikke jurister, advokater, socialrådgivere eller sagsbehandlere. Vi kan derfor ikke tilbyde dig denne hjælp. Hvis det har behov for sådan en hjælp, vil vi dog kunne vejlede dig til at finde ud af, hvor du skal henvende dig, for dette.

Kort sagt er en bisidder et ”ekstra sæt øjne” og et ”ekstra sæt ører” samt en person som kan hjælpe dig med at få overblik og koordineret styr på dine overvejelser, tanker og ønsker, i din sag. Vi kan dog ikke overtage din sag, da det er dig, som hele tiden er ”hovedpersonen” i din egen sag. Men vi kan være en hjælp, og hjælper for dig, i din sag.

Kontakt os
Hvis du som medlem af Kreds Vestsjælland synes at du har behov for en bisidder i din sag, Så skriv til os på michael@autismeforening.dk.

Du skal oplyse følgende i din henvendelse.

Medlemsnummer, Navn, telefon, email, postnr/by og meget gerne kort, hvad din henvendelse drejer sig om.

Så vender vi tilbage til dig indenfor 3 dage.

Kontakt Bisidder Team

Kontakt kredsens bisidder-team

Skriv til michael@autismeforening.dk

Oplys følgende:

  • dit medlemsnr.
  • navn
  • telefon
  • email
  • postnr/by
  • kort hvad henvendelsen drejer sig om.